Silke De Smedt is zonder twijfel wat ze noemen, een bezige bij. Van jongs af aan was duidelijk dat er wel wat artistieke uitlaatkleppen nodig waren. Ze koos voor een job in de socio-culturele sector, waar ze mensen met elkaar in verbinding brengt voor Femma in hun vrije tijd.

Silke De Smedt (c) Karl Fortenspy


Daarnaast neemt muziek een heel grote plaats in haar leven in: zo maakt ze solo eigen cabaret met ‘Met Andere Woorden’, zingt ze in close harmony-band ‘Carousel Collective’ en in foute 90’s coverband ‘Allez Dansez’.

Vanuit haar rijk verleden in het jeugdwerk, zowel als vrijwilliger als professioneel, besloot ze ook kindergrime onder de knie te krijgen en voor lachende, gegrimeerde gezichtjes te zorgen met ‘De Schminkfabriek’.
Ook maakte ze muziektheatervoorstelling ‘Pippa & De Voelboel’, samen met Lieve Merckx van CrealiefMuziek. Deze voorstelling is voor kleuters van de tweede en derde kleuterklas en ging in première in 2020.

Silkes laatste ontdekking is burlesque: artistieke striptease, waarbij het verhaal, authenticiteit, interactie en kostuums primeren.
Onder het alter ego ‘Razzle Dazzle Daisy’ schittert Silke in eigen cabaresque werk.

Klik gerust door naar de bijbehorende pagina’s voor meer info over alle afzonderlijke projecten of neem contact op met een specifieke vraag.