Silke De Smedt is zonder twijfel wat ze noemen, een bezige bij. Van jongs af aan was duidelijk dat er wel wat artistieke uitlaatkleppen nodig waren. Na acht jaar in de socio-culturele sector, maakte ze de overstap naar het onderwijs waar ze muziekjuf is in een kleuterschool en lagere school.

Silke De Smedt (c) Karl Fortenspy


Ook buiten haar job neemt muziek een heel grote plaats in haar leven in: zo maakt ze solo eigen cabaret met ‘Met Andere Woorden’, zingt ze in close harmony-band ‘Carousel Collective’ en in foute 90’s coverband ‘Allez Dansez’.

Vanuit haar rijk verleden in het jeugdwerk, zowel als vrijwilliger als professioneel, besloot ze ook kindergrime onder de knie te krijgen en voor lachende, gegrimeerde gezichtjes te zorgen met ‘De Schminkfabriek’.
Ook maakte ze muziektheatervoorstelling ‘Pippa & De Voelboel’, samen met Lieve Merckx van CrealiefMuziek. Deze voorstelling is voor kleuters van de tweede en derde kleuterklas en ging in première in 2020.

Solo ging ze ook aan de slag voor het kleuteronderwijs en zette ‘De FabelFee’ op poten in het voorjaar van 2021: interactieve muzikale vertellingen met daar aan gekoppelde muzikale activiteiten.

Silkes laatste ontdekking is burlesque: artistieke striptease, waarbij het verhaal, authenticiteit, interactie en kostuums primeren.
Onder het alter ego ‘Razzle Dazzle Daisy’ schittert Silke in eigen cabaresque werk.

Klik gerust door naar de bijbehorende pagina’s voor meer info over alle afzonderlijke projecten of neem contact op met een specifieke vraag.